Άρθρα

Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins!

Το Institute of Digital Finance ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων της με θέμα την Ανάλυση Των Altcoins Και Επενδυτικές Προοπτικές την Πέμπτη 27 Απριλίου!

Από τον χώρο των crypto θα αναδειχθούν οι πρωταγωνιστές της ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι θα αλλάξουν τον κόσμο μας με τρόπους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Όπως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πριν από μια εικοσαετία τη διείσδυση τουFacebook ή της Google ή τις αλλαγές που επέφερε σε ολόκληρο το λιανεμπόριο η Amazon. Παρ’ όλα αυτά είναι γεγονός ότι πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ των κρυπτονομισμάτων. Η επιλογή τους γίνεται με απλοϊκά -και τελικά λάθος- κριτήρια. Ειδικά στις μεγάλες ανοδικές φάσεις, πάντα εισρέουν νέα χρήματα από ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Αυτό όμως δημιουργεί μια πρόσθετη ευκαιρία στους ενημερωμένους. Επιπλέον, η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε σε μια νέα εποχή. Τα… ανόητα χρήματα έχουν γίνει λιγότερο ανόητα και τα έξυπνα χρήματα έχουν γίνει πιο έξυπνα.

Η πορεία της τεχνολογικής καινοτομίας των κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά δεν θα είναι εύκολη. Το αδύνατο σημείο του χώρου είναι ότι μπορούν να παρεισφρήσουν εύκολα απατεώνες. Το χαλαρό νομοθετικό πλαίσιο της χρηματοδότησης εφαρμογών μέσω της έκδοσης κρυπτονομισμάτων ναι μεν ανέδειξε εμπνευσμένες τεχνολογικές καινοτομίες, που διαφορετικά δεν θα είχαν εμφανιστεί, αλλά αποδείχτηκε δίκοπο μαχαίρι.

Η Άγρια Δύση των κρυπτονομισμάτων προσέλκυσε κάθε καρυδιάς καρύδι. Από λεπτομερώς σχεδιασμένες, ιδιοφυείς ιδέες και εμπνευσμένους επιχειρηματίες, μέχρι απατεώνες ή ανίκανους να εκπονήσουν ένα σοβαρό επιχειρηματικό πλάνο. Επόμενο ήταν να χαθούν πολλά χρήματα. Και συνεχίζουν ακόμα να χάνονται.

Το σκληρό τίμημα της τεχνολογίας αιχμής είναι πως, για να αναπτυχθεί, χρειάζεται ανθρώπους και χρήματα για πειράματα, όπως η ιατρική τα πτώματα. Χάρη σε αυτά μπορείς να επωφεληθείς της ιατρικής προόδου. Φτάνει να είσαι ζωντανός.

Ποια βήματα ακολουθούμε για να επιλέξουμε σωστά; Αυτό είναι το αντικείμενο της νέας ενότητας του Institute of DigitalFinance, το οποίο με τη συνεργασία του Euro2day.gr, αποσκοπεί να προσφέρει αποφασιστική βοήθεια στους επενδυτές, ξεκινώντας την Πέμπτη 27 Απριλίου τα μαθήματα της ενότητας «Εξερεύνηση του αινιγματικού κόσμου των altcoins».

Διδάσκουν 10 καταξιωμένοι εισηγητές. Κορυφαίοι στον τομέα τους, εξηγούν με απλό τρόπο τη χρησιμότητα, τις ιδιότητες και τις προοπτικές των κυριότερων κρυπτονομισμάτων, τι είναι τα smartcontracts, τις ιδιαιτερότητες του Web 3.0. Ξεκλειδώνουν τα μυστικά των DeFi, αποκαλύπτουν πώς γίνεσαι Validator του Ethereum από τον χώρο σου. Κι ακόμα πώς δημιουργούμε, πώς οργανώνουμε και πώς προβάλλουμε το δικό μας κρυπτονόμισμα, πώς θα επωφεληθούμε από τα airdropsκαι άλλα πολλά.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη 27/4 – Δημήτρης Δημητριάδης
Web 3.0 Tokenomics & real estate Security tokens

Σάββατο 29/4 – Τριήμερο Πρωτομαγιάς

Τετάρτη 3/5 – Γιάννης Θεοχάρης
Smart contracts: ιστορική αναδρομή, προοπτικές, όρια.

Πέμπτη 4/5 – Άννη Παναγιωτοπούλου και Γιώργος Σαουλίδης
Πως οργανώνεις μια ICO και πως συγκεντρώνεις χρήματα. Τα ρίσκα και οι προκλήσεις στα privacy coins, stablecoins και utility tokens.

Σάββατο 6/5 – Γιάννης Θεοχάρης
Smart contracts στην πράξη: Defi σε blockchains που βασίζονται σε Ethereum, Cardano, Solana

Τετάρτη 10/5 – Γιάννης Θεοχάρης
Infrastracture & Oracles: εξωτερικά δεδομένα, διαμοιρασμός αποθηκευτικού χώρου και υπολογιστικής ισχύος

Πέμπτη 11/5 – Μενέλαος (Smen)
Πως γίνεσαι Validator του Ethereum από το χώρο σου, AMA: Ευθύνες, Aνταμοιβές και Ποινές , MEV ανταμοιβές, Λογοκρισία, Aναλυση beaconChain Explorer

Σάββατο 13/5 – Αχιλλέας Βιέννας
Εισαγωγή στα Αποκεντρωμένα Χρηματοικονομικά DeFi

Τετάρτη 17/5 – Γιάννης Θεοχάρης
Artificial intelligence και blockchain. Οι πραγματικές δυνατότητες και τα όρια του, πέρα από το hype

Πέμπτη 18/5 – Ανδρέας Τορτοπίδης
Flux, εφαρμογές, nodes και Proof of Work mining

Παρασκευή 19/5 – Αχιλλέας Βιέννας
Προχωρημένα θέματα στο DeFi και η πρακτική τους εφαρμογή

Τρίτη 23/5 – Ηλίας Μιχαλάς
Πως δημιουργούμε, οργανώνουμε και προβάλουμε το δικό μας altcoin, Β’ μέρος

Πέμπτη 25/5 – Γιώργος Τσαγκαράκης
Τα altcoins που ξεχωρίζουν σε Metaverse και gaming

Σάββατο 27/5 – Κυριάκος Τριανταφυλλίδης (Cryptonio)
Tezos blockchain και εφαρμογές

Τρίτη 30/5 – Ηλίας Μιχαλάς
Νομισματικό μάρκετινγκ. Πως δημιουργούμε, οργανώνουμε και προβάλουμε το δικό μας altcoin

Πέμπτη 1/6 – Γιώργος Βαλσαμάκης
Το οικοσύστημα του Cosmos και οι προοπτικές ανάπτυξης

Σάββατο 3/6 – Γιωργος Σταματόπουλος
VeChain, εφαρμογές σε επιχειρηματικά μοντέλα διανομής και NFTs

Τρίτη 6/6 – Μενέλαος
Στο κυνήγι των Airdrops. Τι να προσέξετε και πως θα μεγιστοποιήσετε το όφελος.

1 thought on “Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins!”

  1. Pingback: Πότε είναι η πιο κερδοφόρα περίοδος στα κρυπτονομίσματα - Cryptonomist

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *