Εκπαιδευτές

Γνωρίστε τους εκπαδευτές μας

Διαβάστε τα βιογραφικά των ανθρώπων που θα σας εισάγουν στην καινοτομία των κρύπτονομισμάτων

Οικονομολόγος - Αρθρογράφος & Youtuber για τα Cryto

Βασίλης Παζόπουλος

Υπεύθυνος και «ψυχή» του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Βασίλης Παζόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ο υπεύθυνος της στήλης Blockchain & Crypto στο euro2day.gr, όπως και του ομώνυμου καναλιού στο YouTube. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει πιστοποίηση επενδυτικού συμβούλου από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγορά, ενώ υπήρξε οικονομικός αναλυτής διεθνών αγορών σε χρηματιστηριακές εταιρίες. «Ο μύθος ότι βγαίνουν εύκολα λεφτά, με έκανε να ασχοληθώ με το χρηματιστήριο», παραδέχεται. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο «Επενδυτές χωρίς Σύνορα» που εστιάζει στις διεθνείς αγορές. Τον Απρίλιο του 2022 εκδόθηκε το «Επενδυτικό Εγχειρίδιο του Bitcoin». Το πάθος του με τα κρυπτονομίσματα χρονολογείται από το 2017. Όπως αναφέρει ο ίδιος «Υπάρχει μια μαγεία στον κόσμο του Bitcoin. Μόλις ασχοληθείς, όταν αγοράσεις, ξεκινά μια μεταμόρφωση. Μαθαίνεις πώς λειτουργεί η οικονομία, αρχίζεις να νοιάζεσαι περισσότερο για τον κόσμο γύρω σου, θέλεις να το μεταδώσεις, όλα αρχίζουν να βγάζουν νόημα. Είναι η στιγμή της επιφοίτησης. Η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι στο σωστό σημείο.»

Photo Vas
Τζέγκας
Οικονομολόγος (a.k.a. CryptoCapitalist)

Γιώργος Τζέγκας

Ο Γιώργος Τζέγκας (a.k.a. CryptoCapitalist) είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση επιχειρήσεων και εξειδίκευση στη χρηματοοικονομικά. Εργάζεται τα τελευταία 16 χρόνια στον τομέα των πωλήσεων, σε μία από τις μεγαλύτερες Fast-moving consumer goods (FMCG) πολυεθνικές. Το πάθος του για τα κρυπτονομίσματα τον οδήγησε να δημιουργήσει το πρώτο κανάλι πληροφόρησης του χώρου στο Ελληνικό YouTube. Στην εισαγωγική ενότητα θα αναφερθεί στην ιστορία του χρήματος, θα αφηγηθεί τις πρώτες απόπειρες υιοθεσίας του Bitcoin και θα περιγράψει τη φιλοσοφία των ιδρυτικών μελών του.

Currency Marketer

Μιχαλάς Ηλίας

Ο Ηλίας Μιχαλάς διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος σε μεγάλα ΜΜΕ (όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ – Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε) και μετέπειτα σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ως expert στο πολιτικό marketing και στην διαχείριση κρίσεων (crisis management). Από το 2015 μέχρι και σήμερα, ειδικεύεται και μελετά νέες μεθόδους και πρακτικές στο νομισματικό marketing και στις νέες τεχνολογίες (blockchain – smart contracts). Μόνο ένας έμπειρος στο μάρκετινγκ και βαθύς γνώστης της νομισματικής ιστορίας θα μπορούσε να διδάξει νομισματικό μάρκετινγκ.

Michalas-Ilias
Dimitrakos-Petros
Senior Manager - Kraken

Πέτρος Δημητράκος

Ο Πέτρος Δημητράκος είναι διευθυντής (senior manager) στο αμερικάνικο ανταλλακτήριο Kraken, στο τμήμα διαχείρισης θεσμικών λογαριασμών και πωλήσεων. Είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος αναγνωρισμένου ανταλλακτηρίου που βρίσκεται στην Ελλάδα (δουλεύει remote). Σπούδασε πληροφορική και διοίκηση επιχειρήσεων στο University of Wales στη Βρετανία, και ασχολήθηκε με τον κλάδο των χρηματιστηριακών παραγώγων δουλεύοντας σε prop trading firms του Λονδίνου. Όταν ανακάλυψε τα κρυπτονομίσματα, άφησε το Λονδίνο και ξεκίνησε το ενεργό trading και mining κρυπτονομισμάτων, έχοντας ιδρύσει ένα από τα πρώτα ελληνικά mining pools.

Gamer & Blockchain Specialist

Γιώργος Τσαγκαράκης

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης είναι ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες στα κρυπτονομίσματα και τα NFTs. Η ενασχόληση του με τα crypto ξεκίνησε το 2013. Διαβλέποντας την ανάπτυξη του gaming μέσα από το blockchain, το 2018 μαζί με δύο συνεργάτες του ίδρυσε το egamers.io. Το πρώτο παγκοσμίως αναγνωρισμένο gaming portal, για παιχνίδια που αξιοποιούν και βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Θα μας ξεναγήσει στον νέο και ταυτόχρονα συναρπαστικό χώρο των blockchain παιχνιδιών και του Metaverse, εξηγώντας τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους να αποκτήσουμε παθητικό εισόδημα επενδύοντας στο Metaverse ή να κερδίζουμε χρήματα παίζοντας παιχνίδια!

tsagk
My project
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός & MSc. Strategy Management

Άννη Παναγιωτοπούλου

Η Άννη είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και MSc. Strategy Management από το Rotterdam School of Management. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δουλέψει σε εταιρίες τεχνολογίας διεθνώς και εξειδικεύεται σε business development και commercial product management για τις τεχνολογίες Blockchain, IoT, Robotics και αυτοματισμοί. Στην Αθήνα δραστηριοποιείται ως εξωτερικός σύμβουλος για εταιρίες που θέλουν να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο ή τις υπηρεσίες τους. Η Άννη είναι συνδιοργανώτρια του Bitcoin And Blockchain tech Meetup της Αθήνας.

Μηχανικός Κυβερνοασφάλειας

Μιχάλης Μίγγος

Ο Μιχάλης Μίγγος είναι Μηχανικός Κυβερνοασφάλειας και συνιδρυτής των εταιριών Tictac Cyber Security, CyberX και Texnikoi.com. Η ενασχόληση του με το χώρο της πληροφορικής ξεκίνησε το 1996 ως Web Designer & IT Administrator και έχει εξειδικευτεί στην Ανάκτηση Δεδομένων, την διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων και Online Fraud, την Κυβερνοασφάλεια και την Εκπαίδευση στη χρήση κρυπτονομισμάτων. Από το 2017 είναι ενεργός επενδυτής και εκπαιδευτής στο χώρο των κρυπτονομισμάτων και της αποκεντρωμένης οικονομίας, ενώ έχει εκπαιδεύσει σε ομαδικά η ατομικά ιδιωτικά σεμινάρια χιλιάδες μαθητές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το αντικείμενο της διδασκαλίας του Μιχάλη θα είναι τα αυτοματοποιημένα συστήματα trading, χωρίς να απαιτείται να έχει ο ενδιαφερόμενος γνώσεις πληροφορικής. Παράλληλα θα ενισχύσει την ενότητα της κυβερνοασφάλειας και την αποφυγή περιπτώσεων απάτης.

Miggos-Michalis
Παπαδόπουλος
Digital currencies evangelist

Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ασχολείται με το χώρο των digital currencies από το 2014 όταν και παρακολούθησε το 1ο MOOC του πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Λειτουργεί το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα που άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα. Θα μεταφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του σε όποιον επιθυμεί η επιχείρηση του να αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Όπως αναφέρει ο ίδιος, από τη στιγμή που έφυγε η καχυποψία μου για το αν είναι ή όχι Ponzi scheme, ήταν και η στιγμή που ένας νέος κόσμος ή μάλλον η προσδοκία ενός καλύτερου παλιού κόσμου πρόβαλλε στη ζωή μου. Έκτοτε ανελλιπώς φροντίζω να ενημερώνομαι οδηγούμενος από το παραπάνω κίνητρο. Ειδικεύομαι στην ασφαλή απόκτηση και χρήση digital currencies/tokens τους (πληρωμή με όλους τους τρόπους (ηλεκτρονικά ή onsite), ψηφοφορίες tokens ή NFTs ως μέσο πιστοποίησης και άλλες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή που είναι καθ’ οδό

Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων - Κυβερνοασφάλεια

Βιέννας Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Βιέννας είναι Μηχανικός Υπολογιστικών Συστημάτων και εξειδικεύεται στις προηγμένες τεχνολογίες Κυβερνοασφάλειας. Δραστηριοποιείται στον χώρο του Information technology από το 2012 τόσο σε τομείς ανάπτυξης και διαχείρισης εφαρμογών, υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων όσο και στην προστασία αυτών από κακόβουλες επιθέσεις. Έχει συμμετάσχει σε online παίγνια διαδικτυακού Κυβερνοπολέμου (CTF) και έχει διακριθεί στις εθνικές ασκήσεις Κυβερνοασφάλειας «Πανόπτης» το 2016 και 2017. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής από την EC-Council στο Ethical Hacking και στο Digital Forensics Investigation και έχει προετοιμάσει εκατοντάδες επαγγελματίες να πιστοποιηθούν, τόσο απομακρυσμένα όσο και δια ζώσης, με ειδικά διαμορφωμένα sessions και εξειδικευμένα workshops. Έχει εισηγηθεί σε ημερίδες για την προστασία προσωπικών δεδομένων βάση του κανονισμού GDPR και παραδίδει μαθήματα σε σεμινάρια επιμόρφωσης με θέμα το κακόβουλο λογισμικό, την κοινωνική μηχανική και τα κρυπτονομίσματα. Το πάθος του για γνώση και εξερεύνηση τον οδήγησε να γνωρίσει βαθύτερα την τεχνολογία blockchain και να πειραματιστεί με έξυπνα συμβόλαια, αποκεντρωμένα πρωτόκολλα και τις εφαρμογές της αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFI) στην καθημερινότητα.

Achilleas Viennas-Photo
laskari
Δημοσιογράφος Οικονομικού Ρεπορτάζ

‘Ελενα Λάσκαρη

Η Έλενα Λάσκαρη γεννήθηκε στην Σπάρτη και αποτελεί μια εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων του οικονομικού ρεπορτάζ. Στην Αθήνα, με σκληρή εργασία δίπλα στους «αστέρες» του οικονομικού ρεπορτάζ, έμαθε πως λειτουργεί το σύστημα, χωρίς να βιάζεται… Σήμερα την απολαμβάνουμε στο Σκαϊ τόσο στο δελτίο ειδήσεων για το οικονομικό ρεπορτάζ όσο και σε εκπομπές επικαιρότητας. Επίσης στο Euro2day.gr καλύπτει το Υπουργείο Οικονομικών. Η Έλενα θα αναφερθεί στην ιστορία του χρήματος, στις ιδιότητες των ψηφιακών νομισμάτων, την ιδιαιτερότητα του Bitcoin και την σχέση του με την παραδοσιακή οικονομία. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο «Επενδυτές χωρίς Σύνορα» που εστιάζει στις διεθνείς αγορές. Τον Απρίλιο του 2022 εκδόθηκε το «Επενδυτικό Εγχειρίδιο του Bitcoin».

Οικονομολόγος, Cyber Security Consultant & Data Recovery Managing

Παναγιώτης Πιέρρος

Ο Παναγιώτης Πιέρρος είναι Οικονομολόγος, Cyber Security Consultant και Data Recovery Managing Director και συνιδρυτής της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων TICTAC και των εταιριών IQBrokers και CyberX. Έχει ασχοληθεί με το Management εταιριών Πληροφορικής από το 2009 όντας Managing Director της Tictac εταιρείας ανάκτησης δεδομένων (data recovery) από το 2009. Παράλληλα με την εμπλοκή του στην ανάκτηση δεδομένων και disaster recovery ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες του το 1ο πανελλήνιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης ιδιωτών και επιχειρήσεων, το texnikoi.com. Ήταν ο πρώτος στην Ελληνική αγορά που εισήγαγε μαζί με τους συνεργάτες του την υπηρεσία Ransomware Incident response, παρέχοντας σε εταιρίες και ιδιώτες που έχουν χτυπηθεί από ιούς Ransom την εξειδικευμένη αυτή υπηρεσία. Αντικείμενο της διδασκαλίας του θα είναι η Κυβερνοασφάλεια, το Ransomware και η αποφυγή των απατεώνων

πιέρρος
Μαυρουδής
Οικονομολόγος - Συγγραφέας

Μαυρουδής Σίμος

O Σίμος Μαυρουδής είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Διαχειριστής Α/Κ και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων. Κατέχει με αριστεία μεταπτυχιακό τίτλο στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc), μεταπτυχιακό τίτλο στη Νομική (LLM), και προπτυχιακό τίτλο στην Οικονομική (BSc). Κατέχει όλες τις πιστοποιήσεις της ΕΚ και τις πιστοποιήσεις ειδικού διαπραγματευτή, εκκαθάρισης και διακανονισμού αξιών και παραγώγων. Έχει εκδώσει 4 βιβλία σχετικά με τη χρηματοοικονομική και τις επενδύσεις. Αρθρογραφεί στον οικονομικό τύπο και μαγνητοσκοπεί τηλεοπτικό-διαδικτυακό υλικό σε καθημερινή βάση. Το καλύτερο σύστημα να ακολουθείς στις επενδύσεις, αν δεν διαθέτεις σωστή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου είναι θέμα χρόνου να βρεθείς από την πλευρά των χαμένων. Ποιος θα ήταν πιο κατάλληλος να διδάξει στους traders risk management από ένα επιτυχημένο διευθυντή χρηματιστηριακής και έμπειρο διαχειριστή κεφαλαίων;

Entrepreneur, Futurist

Δημήτρης Δημητριάδης

O Δημήτρης «εξερευνά» το μέλλον και εντοπίζει τις τάσεις και τις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο. Έχει βρεθεί στη σκηνή των TEDx AUEB, TEDx UOM, Social Media Week, Digital Communications Network, απαντώντας σε ερωτήματα που ορίζουν την ανθρωπότητα σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη, το Βlockchain, το 3D printing, τη σχέση ανθρώπου-μηχανών κ.ά. Είναι μέλος της επιτροπής Προοπτικής Διεύρυνσης της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διδάσκει Digital Marketing Analytics & AI στο CITY College – University of York Europe Campus και είναι συνιδρυτής των Τhe Future Cats, ενός ολοκληρωμένου digital marketing agency, καθώς και του «ΕνΣΥΝαίσθηση», μιας πλατφόρμας εθελοντισμού που στοχεύει στην αξιοποίηση crowdfunding για να εξυπηρετήσει απευθείας ανάγκες άστεγων ανθρώπων.!

DimitrisDimitriadis_
Κορφιάτης
Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός

Φίλιππος Κορφιάτης

Ο Φίλιππος Κορφιάτης, είναι οικονομολόγος, λογιστής – φοροτεχνικός, με εξειδίκευση στην Χρηματοοικονομική Λογιστική, κάτοχος αδείας Α΄ τάξης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ). Εξασκεί το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού τα τελευταία 22 χρόνια. Είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φοροσυμβουλευτική Λογιστική ΑΕ. Ο Φίλιππος, ως εξειδικευμένος στα κρυπτονομίσματα φοροτεχνικός, θα μας δείξει πως και που θα δηλώσουμε την κατοχή και τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα, πως θα μεταφέρουμε νόμιμα τα χρήματα μας στην Ελλάδα και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές.

Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής

Παντελής Λάμπρου

Αριστούχος διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο INSEAD Business School. Τα τελευταία 4 χρόνια, μαζί με συνεταίρους και συνεργάτες, τρέχει τη δική του εταιρεία Business Management Consulting υποστηρίζοντας Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Διαθέτει 21 χρόνια εμπειρία ως διευθυντικό στέλεχος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και 8 χρόνια στο χώρο της πληροφορικής. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του Ομίλου Τεχνικής Νοημοσύνης - A.I. Catalyst και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ - ΚΕΜΕΛ. Η εφαρμογή των δυναμικών συστημάτων, της θεωρίας του χάους και των fractals στην οικονομία, τις αγορές και τις επιχειρήσεις αποτελούν το πλαίσιο των ερευνητικών αναζητήσεων της διδακτορικής του διατριβής.

Pantelis Lamprou - Board Photo - V0-80
IMG_20220921_172044 - Copy (1)
Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων

Γιώργος Σαουλίδης

Ο Γιώργος Σαουλίδης σπούδασε Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και βασικά δουλεύει με υπολογιστές από την παιδική κιόλας ηλικία. Ασχολείται με το bitcoin από το 2014 και του αρέσει να πειραματίζεται με της νέες και συναρπαστικές εξελίξεις στον χώρο. Θα διδάξει το εργαστήριο Bitcoin, mining, lighting network, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και αρχάριοι, με σκοπό να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές τις βασικές γνώσεις γύρω από την ανατρεπτική αυτή τεχνολογία για προσωπική αλλά και επαγγελματική χρήση. Όπως ισχυρίζεται, «Όπως θεωρούμε σήμερα κάποιον που δεν γνωρίζει να χειρίζεται υπολογιστές ψηφιακά αναλφάβητο, πιστεύω το ίδιο θα ισχύει σε δέκα χρόνια για κάποιον που δεν γνωρίζει την χρήση bitcoin.»

Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων

Νίκος Δούλης

Ο Νίκος Δούλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ασχολείται με υπολογιστές από το 1997. Έχει εμπλακεί από το 2003 στην ανάπτυξη του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN), από το οποίο έμαθε για πρώτη φορά το concept του ψηφιακού αποκεντρωμένου νομίσματος βασισμένο σε κρυπτογραφία δημόσιου-ιδιωτικού κλειδιού. Ασχολείται εντατικά με το Bitcoin από το 2017. Τον γοητεύει η αποκέντρωση (από εποχές BitTorrent), γιατί προσφέρει ανθεκτικότητα σε επιθέσεις. Πιστεύει ότι το Bitcoin έχει έρθει για να μείνει και ότι δεν είναι απλά ένα νόμισμα, αλλά μια ολόκληρη πλατφόρμα/πρωτόκολλο (όπως η σουίτα TCP/IP στο internet) πάνω στην οποία θα στηθούν πολλές εφαρμογές που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα και μάλιστα θα «κουμπώσει» άψογα με Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έχει ασχοληθεί και με altcoins (CPU/GPU mining, HDD/Chia farming). Ενότητα: Altcoins (XMR/Monero, BEAM, Chia/XCH), πως μπαίνουμε σε mining pool, Proof of Work mining, Proof of Space and Time (Chia farming/Nakamoto-style consensus)

393657684_699540512056427_318106885231605052_n
Τσικούρας
Νομικός

Απόστολος Τσικούρας

Ο Απόστολος Τσικούρας είναι τελειόφοιτος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαχειριστικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Κρυπτονομισμάτων. Είναι ο επίσημος μεταφραστής της κορυφαίας εταιρείας on chain μετρήσεων Glassnode. Έχει αναλάβει τις on chain αναλύσεις του PameCrypto.gr, ένα ενημερωτικό portal για κρυπτονομίσματα, όντας ιδρυτικό μέλος του. Παράλληλα εργάζεται ως ερευνητής σε νομική εταιρεία που ασχολείται με υποθέσεις χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και τα κρυπτονομίσματα. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται στα σοβαρά πως είναι trader στα κρυπτονομίσματα και να μην ασχολείται με την on-chain ανάλυση. Δηλαδή τα στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη των δεδομένων μέσα στο blockchain.

Οργάνωση & Διοίκηση Επιχ. - Συγγραφέας

Αντώνης Σαμουρκάσογλου

Ο Αντώνης Σαμουρκάσογλου είναι πτυχιούχος του Τμ. Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στο Marketing. Έχει εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια ως Product και Marketing Manager στους κλάδους των entertainment και media. Τα τελευταία 2 χρόνια εξιδικεύεται στην ανάπτυξη στρατηγικών marketing με την χρήση NFTs από την πλευρά των brands και το πώς μπορεί να αποτελέσει μια νέα μορφή διαδραστικής επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό καθώς και ένα νέο κανάλι εσόδων για τις εταιρίες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «NFTs & Metaverse Marketing Strategies for Brands» και εισηγητής του online course στο udemy.com με το ίδιο θέμα. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.amazon.com/dp/B0BCVVHY9N

TECHNOPOLIS
Innovathens
George Kelly
Μουσικός Παραγωγός & Καθ. Μουσικής Τεχνολογίας

George Kelly

Ο George Kelly είναι μουσικός παραγωγός και ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας “Chopshop Music” με εξειδίκευση στην dance μουσική και παγκόσμιο ρεπερτόριο καλλιτεχνών τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει σπουδάσει Ραδιοτηλεοπτικές Παραγωγές στο London Metropolitan και Sound Design στο Berklee College Of Music, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εξειδικεύτηκε στον τομέα Blockchain Technology στο Berkeley. H δισκογραφική εταιρία καθώς και ο ίδιος, μετρούν δεκάδες κομμάτια σε chart πωλήσεων στα μεγαλυτέρα Online δισκοπωλεία, όπως το Beatport και το Traxsource ανά τακτά χρονικά διαστήματα. O Γιώργος, είναι ο εγκέφαλος της ανάπτυξης ρεπερτορίου, αλλά και προϊόντων της δισκογραφικής, τόσο σε ψηφιακή όσο και σε φυσική μορφή και πιο πρόσφατα σε μουσικά NFT. Έχει υπάρξει καθηγητής Μουσικής Τεχνολογίας στη σχολή S.A.E Athens, αλλά και εισηγητής και δημιουργός περιεχομένου σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το πολιτιστικό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δικηγόρος με εξειδίκευση στον χώρο της κεφαλαιαγοράς

Ιωάννης Κυριακόπουλος

Δικηγόρος με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση στον χώρο της κεφαλαιαγοράς και το τελευταίο διάστημα σε εταιρίες σχετικές με κρυπτονομίσματα. Στην μακρά συμβουλευτική του εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων και στην Διαχείριση Χαρτοφυλακίων Θεσμικών Επενδυτών (υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια άνω του 1 δις.ευρώ), έχει αποκτήσει πολλαπλές και πολυεπίπεδες γνώσεις, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Τραπεζική Επιστήμη, στην Εκτίμηση Ακίνητης Περιουσίας, πολλαπλές πιστοποιήσεις κατόπιν εξετάσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2009-2013), εταιρεία η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα βάσει Νόμου της Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία της Ελλάδος. Κατά την θητεία του αναγνωρίσθηκε από τον Ελληνικό και τον Διεθνή Τύπο για την απόλυτα επιτυχή διαχείριση των Κεφαλαίων που επέτυχε κατά την κρίσιμη και μοναδική στα χρονικά αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους (P.S.I.). Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και Εκτιμήσεως Ακίνητης Περιουσίας.

kyriakopoulos
387543661_991901158584093_4922562645654154754_n

Ανδρέας Τορτοπίδης

Η πρώτη μου επαφή με τα κρυπτονομίσματα ήταν τέλη του 2009 όταν διάβασα ένα άρθρο για το bitcoin στο περιοδικό "Computer για όλους". Με τις οδηγίες που βρήκα στο περιοδικό έκανα mining από περιέργεια για μερικές εβδομάδες. Η πιο εντατική μου ενασχόληση με τον χώρο ξεκίνησε το 2017 όταν και ξεκίνησα GPU mining του Ethereum. Το 2018 που πρωτοξεκίνησε ανακάλυψα τυχαία το Flux και από τότε ασχολούμαι εντατικά με την κοινότητα του. Από το 2021 είμαι Μάλιστα και επίσημος Greece Ambassador του Flux στην Ελλάδα. Μου αρέσει πάντα να μαθαίνω καινούργια πράγματα γι'αυτό και έχω παρακολουθήσει και το online σεμινάριο Blockchain του πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο Twitter διαχειρίζομαι τον λογαριασμό @FluxHellas καθώς επίσης και το επίσημο Ελληνόφωνο blog του Flux στο medium.

Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής

Αρετή Παπασταύρου

Είμαι η Αριστή Παπασταύρου, απόφοιτος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στην επιστήμη των δεδομένων και τo software engineering. Μετά από αυτό, ακολούθησα το πάθος μου και ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πάνω στην επιστήμη των δεδομένων και τη μηχανική μάθησης το οποίο και τελειώνω φέτος το φθινόπωρο. Παράλληλα, ολοκληρώνω τη διατριβή μου σχετικά με το Visual Word Sense Disambiguation. Έχω αναλάβει projects στο παρελθόν σχετικά με crypto mining και smart contracts βλέποντας έτσι πρακτικά πως το AI μπορεί να βρει εφαρμογή σε τέτοιους τομείς. Τα ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται στo AI, crypto currencies και τένις, ένα άθλημα που ασκώ εδώ και 14 χρόνια. Ανυπομονώ να συμμετάσχω σε πρωτοποριακά εγχειρήματα στον χώρο του security και του crypto χρησιμοποιώντας τεχνικές ΑΙ και ML.τις αγορές και τις επιχειρήσεις αποτελούν το πλαίσιο των ερευνητικών αναζητήσεων της διδακτορικής του διατριβής.

381204688_619374700407680_636531457073501009_n
Ιγγλεζάκης
Επιχειρηματίας

Στράτος Ιγγλεζάκης

Ο Στράτος Ιγγλεζάκης είναι πρώην επιχειρηματίας, ο οποίος εργάστηκε επί 26 χρόνια στην αγορά τροφίμων. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στην αγορά της ψηφιακής οικονομίας, του blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Digital Marketer - Trader

Γίωργος Σταματόπουλος

Ο Γιώργος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, αποφοίτησε το 1998 από το πανεπιστήμιο του La Verne, CA. USA στα Οικονομικά (Environ.Economics), και τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 2001 από το London School of Economics & Political Science (real Estate econ. and Finance) με υποτροφία. Δούλεψε (2008-2011) ως διεύθυνσης πωλήσεων (COO) στην Sothebys real estate στην Ελλάδα και ως σύμβουλος επενδύσεων στην FMI/LiBRA GROUP μέχρι το 2014. Μέχρι το 2019 ασχολήθηκε συμβουλευτικά στην διαχείριση χαρτοφυλακίου ακινήτων ενος ιδρύματος (asset mngt) του Αγ.Ορους. Το 2019 μπήκε δυναμικά στο χώρο της τεχνολογίας blockchain και τον Ιούλιο του 2021 ίδρυσε την κοινότητα του Vechain στην Ελλάδα αντιπροσωπεύοντας την σε φόρα και πάνελ.

398028043_3811456002415125_7161096227925802469_n (1)
393422096_1553764858494297_7112493475847654791_n

Νίκος Πρωτέκδικος

Ο Νίκος Πρωτέκδικος είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και το δίκαιο των νέων τεχνολογιών. Κατέχει πτυχίο Νομικής (ΕΚΠΑ) και ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Ποινικές Επιστήμες (ΑΠΘ) και στο Δίκαιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΠΑΠΕΙ). Το ενδιαφέρον του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της καθημερινότητας τον οδήγησε στο πρώτο ετήσιο σεμινάριο του InDiFi, από το οποίο αποφοίτησε με την υψηλότερη βαθμολογία.

Digital Marketer - Trader

Billakos

O Βασίλης ή αλλιώς o Billakos, όπως τον αποκαλούν σχεδόν όλοι, δραστηριοποιείται στο χώρο του digital marketing από το 2015 έχοντας πτυχίο στο digital marketing & social media από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πρώτο διδακτικό έτος του Indifi αποφοίτησε ως αριστούχος όπως και από το University of Nicosia το 2019 (BLOC-511DL - Digital Currency). Ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα και το blockchain από το 2017, χώρος ο οποίος τον έχει κερδίσει με τις δυνατότητες του σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

395094999_830804298787976_6020673216729614468_n
370267375_1711877639312126_5500732921924709954_n
Bsc Τ.Ε.Φ.Α.Α, Α.Π.Θ., HPD Συμβουλευτική Ψυχολογία, Day Trader

Ευάγγελος - CryptoVag

Τενόρος, Μουσικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δασκαλος Ταεκβοντο, Σκι και Yoga , Barista, Μαγειρας και Ελευθερος Επαγγελματίας ως Βιντεο Παραγωγός (Evibe VIdeo Productions). Ένα ανύσηχο πνευμα, όπως φαίνεται παραπάνω, που βρήκε αρκετή τρόφη για σκέψη στον χώρο τον Κρυπτονομισμάτων τα τελευταία 3 χρονια. Ξεκίνησε ώς απλός επενδυτης στα τελη του 2020, αργοτερα το Trading και τα Patterns που σχηματίζονται στα γραφήματα του τραβηξε τη προσοχή και ετσι ξεκίνησε το καθημερινό trading και να αναλυει την ψυχολογία πισω απο κάθε σχηματισμό που εμφανίζεται στα Charts. Είναι φανατικός υποστηρικτής της αποκεντροποίησης και ελευθερίας του λογου-συναλλαγής, και συμμετέχει ενεργά στην σε αποκεντρομένα Projects όπως Cardano και 9inch DEX.

Digital Marketer - Trader

Δημήτρης Μίλησης

Ο Δημήτρης Μίλησης εργάζεται στο χώρο του Web3 και του crypto τα τελευταία τρία χρόνια. Ανακάλυψε το Bitcoin & τα crypto το 2017 και από τότε δεν σταμάτησε να ασχολείται και να διαβάζει για τον συναρπαστικό αυτό κόσμο. Απο το 2020 εργάζεται για διάφορα στο πρότζεκτ στο οικοσύστημα του Solana. Ξεκινώντας από βασικό μέλος της ομάδας του Grape Protocol, ένα πρότζεκτ που έκανε πάταγο το καλοκαίρι των Solana NFTs. Κατόπιν μεταπήδησε στην θέση του υπεύθυνου μάρκετινγκ για ένα από τα μεγαλύτερα πορτοφόλια στο Solana (Solflare) με πάνω από 200k μηνιαίους χρήστες. Αυτό το διάστημα είναι βασικό στέλεχος στο Dean’s List DAO, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος, ένα από τα πιο πετυχημένα, κερδοφόρα και δραστήρια DAOs στο Solana.

367382674_1040511407095187_4767300222018770156_n
398010632_372592745439010_4500059737736373207_n

Θύμιος Μωραγιάννης

Ο Θύμιος Μωραγιάννης είναι πιστοποιημένος Chat GPT Expert από το Blockchain Council: https://www.blockchain-council.org/ και είναι λάτρης της ΑΙ και των NFTs. Είναι επίσης συνιδρυτής της Consultopia: https://consultopia.ai/, όπου ειδικεύεται σε επιχειρηματίες με 10Κ MRR να κάνουν scale την επιχείρηση τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εργάζεται επίσης ως ΑΙ consultant σε 2 NFT projects, ένα παγκόσμιο: Alpha Kongs Club: https://alphakongsclub.com/ και ένα Ελληνικό: Metadudes: https://metadudes.gr/