Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός Για Κρυπτονομίσματα

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ

Είναι μύθος πως μόνο όταν παίρνεις μεγάλα ρίσκα έχεις μεγάλα κέρδη. Σίγουρα συμβαίνει, αλλά όχι για τους προνοητικούς. Κάποιοι έχουν τις προϋποθέσεις, αλλά και τη θέληση να σχεδιάσουν έναν τρόπο δράσης που θα τους δώσει το πλεονέκτημα. Να ωφεληθούν τα μέγιστα με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο.

Αυτό το κενό στην εκπαίδευση έρχεται να καλύψει το Institute of Digital Finance, το οποίο με τη συνεργασία του Euro2day.gr, αποσκοπεί να προσφέρει αποφασιστική βοήθεια στους επενδυτές και traders ξεκινώντας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τα μαθήματα της ενότητας «Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός Για Κρυπτονομίσματα». 

Την ενότητα μπορούν να παρακολουθήσουν και ξεχωριστά, όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επενδυτική πλευρά του χώρου των κρυπτονομισμάτων.  

Στην επενδυτική ενότητα διδάσκουν 7 καταξιωμένοι, αναγνωρισμένοι εισηγητές, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στο trading. Δεν διδάσκεται απλώς θεωρητική μεθοδολογία, αλλά μοντέλα και τεχνικές που έχουν αποδεδειγμένα αποδώσει. Τόσο μεγάλη συσσωρευμένη τεχνογνωσία από πλευράς εισηγητών, απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα. Όχι μόνο στα κρυπτονομίσματα, αλλά σε οποιοδήποτε χρηματιστηριακό σεμινάριο, για οποιαδήποτε αγορά.

Έτοιμος να ξεκινήσεις ;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγονται μαθήματα «on chain» ανάλυσης. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να θεωρείται σοβαρός trader στα crypto χωρίς να συμβουλεύεται τις μετρήσεις των δεδομένων μέσα στο blockchain. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η εκροή κεφαλαίων από τα ανταλλακτήρια προς τα ιδιωτικά πορτοφόλια. Πόσες φορές έχουμε προειδοποιηθεί έγκαιρα από αυτή την ένδειξη ή άλλες παρόμοιες μετρήσεις; Πόσα χρήματα έχουν γλιτώσει όσοι το παρακολουθούν;

Ομοίως και ο trader που δεν χρησιμοποιεί στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία. Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο που εσφαλμένα υποτιμάται από τους επενδυτές. Κι όμως ο μόνος τρόπος να μην παρασυρθείς από τα συναισθήματά σου είναι να έχεις προαποφασίσει τη στρατηγική εξόδου. Αυτό αρκεί να σε διαχωρίσει από το 99% των υπόλοιπων ερασιτεχνών. Αν εφαρμόζεις τις κατάλληλες μεθόδους risk management, ακόμα και στην τύχη να αγοράζεις (αυτό που δεν… συνιστούμε), έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις απ’ όσες έχει όποιος έχει βρει (ή, καλύτερα, νομίζει ότι έχει βρει) το θαυματουργό σύστημα που κερδίζει τις αγορές. Κι όλα αυτά προσαρμοσμένα ειδικά στα κρυπτονομίσματα.

Τα μαθήματα για το επενδυτικό «module» θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και θα διεξάγονται μεταξύ 18:00-21:30 κάθε Τετάρτη και 17:00-20:30 κάθε Σάββατο. 

Ο τρόπος παρακολούθησης είναι διά ζώσης, στην έδρα της σχολής, ή on-line για όποιον βρίσκεται εκτός Αθηνών. Στην περίπτωση που χαθεί κάποιο μάθημα, θα αποστέλλεται μαγνητοσκοπημένη η διάλεξη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 15/2 – Βασίλης Παζόπουλος
Στρατηγικές επενδύσεων και οικονομικοί κύκλοι. Με ποιο τρόπο επηρεάζουν οι μακροοικονομικές συνθήκες και σε ποιους δείκτες χρειάζεται να εστιάσουμε. 

Σάββατο 18/2 – Τσικούρας Αποστόλος
Αξιοποίηση πληροφοριών μέσα από την on chain analysis. Οι βασικές τάσεις προσφοράς και ζήτησης.

Τετάρτη 22/2 – Τσικούρας Αποστόλος
Το sentiment των hodlers, το πλήθος των πορτοφολιών, οι εισροές και εκροές από τα ανταλλακτήρια. Σύγκριση φάσεων και τάσεων της αγοράς.

Σάββατο 25/2– Τσικούρας Αποστόλος
Πρακτική και ασκήσεις πάνω στην on chain analysis, με βάση τη θεωρία που έχει διδαχθεί

Τετάρτη 1/3 – Αθανασίου Αντώνης
Εισαγωγή στην Τεχνική ανάλυση: Βασικές έννοιες, ανάγνωση κεριών, αναγνώριση στήριξης/αντίστασης. Δομή της αγοράς, ταλάντωση, τάση και αντιστροφής τάσης, εύρη, αποκλίσεις, επιστροφή στη διάμεσο κ.α.

Σάββατο 4/3 Αθανασίου Αντώνης
Μοτίβα διαγραμμάτων: Κανάλια, σημαίες, τρίγωνα, σφήνες κ.α. Βασικοί πλευρικοί και τασικοί δείκτες όπως RSI, MACD, Volume Profile κ.α. Μέθοδος Fibonacci, Elliot Waves, Διανομή-Συσσώρευση

Τετάρτη 8/3 Αθανασίου Αντώνης
Κατανόηση και χρήση του Open Interest, των Funding Rates, Liquidations, CVD. Προχωρημένες έννοιες: Ανισορροπίες (Premium, Equilibrium, Discount), Μεταβλητότητα, Απορρόφηση, Μπλοκ εντολών, Ρευστότητα και περιοχές ρευστότητας

Σάββατο 11/3  Αθανασίου Αντώνης
Προχωρημένα συστήματα τεχνικής ανάλυσης, στρατηγικές και ψυχολογία trading, συχνά λάθη, tips & tricks. Επανάληψη και επίλυση αποριών.

Τετάρτη 15/3 Αθανασίου Αντώνης
Προχωρημένες τεχνικές και πρακτική εφαρμογή με ζωντανά παραδείγματα.

Σάββατο 18/3 Μαυρουδής Σίμος
Παρουσίαση σημαντικών εννοιών που αφορούν στη διαχείριση επενδυτικών κινδύνων. Η αναγνώριση της υποκειμενικότητας των επενδυτικών στόχων και αναγκών. Αναδιάρθρωση, συχνότητα και ισοδύναμο χαρτοφυλάκιο.

Τετάρτη 22/3 Μαυρουδής Σίμος
Ο λόγος απόδοσης-κινδύνου. Μέτρηση και στατιστικά μεγέθη. Ελαχιστοποίηση κινδύνου. Ποσόστωση και απόδοση. Χρονοσειρές. Παράγοντες μεταβλητότητας.

Σάββατο 25/3 – Αργία 25ης Μαρτίου

Τετάρτη 29/3 Μαυρουδής Σίμος
Η προσέγγιση σοβαρής διαχείρισης χαρτοφυλακίου υπό το πρίσμα της μέτρησης κινδύνων, χωρίς τη χρήση πολύπλοκων μαθηματικών μοντέλων

Σάββατο 1/4 Θεοχάρης Γιάννης
Εξακρίβωση τάσεων της αγοράς, πέραν της Τεχνικής Ανάλυσης

Τετάρτη 5/4 Θεοχάρης Γιάννης
Επενδύσεις/trading σε Altcoins/Bitcoin. Τι δούλευε στο παρελθόν, τι μπορεί να αλλάξει

Σάββατο 8/4 Μίγγος Μιχάλης
Αυτοματοποιημένα συστήματα trading για όλους, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις πληροφορικής.

Μεγάλη Τετάρτη 12/4 Μίγγος Μιχάλης
Παραδείγματα αυτοματοποιημένου trading

Σάββατο 15 – Αργία Πάσχα

Τετάρτη 19/4 Μίγγος Μιχάλης
Περιπτώσεις απάτης και αποφυγή λαθών που κοστίζουν. 

Σάββατο 22/4 Κορφιάτης Φίλιππος
Λογιστικά ζητήματα, προσδιορισμός φόρων, επαναπατρισμός κερδών 

Δήλωση ενδιαφέροντος

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου άμεσα

Δήλωση ενδιαφέροντος