Άρθρα

Ευκαιρίες εργασίας και αμοιβές στον τομέα των crypto

Εμπιστεύσου τη μεγάλη οικογένεια της Indifi Digital Finance και αξιοποίησε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Μην περιμένεις τελευταία στιγμή, κλείσε τώρα μία από τις περιορισμένες θέσεις και γίνε ο επόμενος Crypto Specialist, με πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος. Εξειδικευμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες, κορυφαίοι στον τομέα τους, θα σε εκπαιδεύσουν στον συναρπαστικό χώρο των crypto. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσίευσε το crypto fund Pantera Capital, σχετικά με το οικοσύστημα της ψηφιακής κρυπτοοικονομίας και συγκεκριμένα με το εργατικό δυναμικό του χώρου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.600 ερωτηθέντων από 77 χώρες, όπως δήλωσε ο Nick Zurick, επικεφαλής του τομέα ανθρώπινου δυναμικού της Pantera.

Οι επαγγελματικές κατηγορίες που ερωτήθηκαν αφορούσαν διαφορετικές δραστηριότητες. Εκτός από προγραμματιστές, η έρευνα αφορούσε τους τομείς του μάρκετινγκ, σχεδιασμού, ανάπτυξης  επιχειρήσεων, διαχείρισης προϊόντων, εκτελεστικά και διευθυντικά στελέχη, οικονομολόγους, λογιστές, νομικούς κ.ά.

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες εργάζονται σε διάφορες κατηγορίες του οικοσυστήματος των crypto. Σε αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης (DeFi), σε κεντρικοποιημένα ανταλλακτήρια (Cefi), στα NFTs, στο gaming, σε  κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capitals) κ.λπ.

Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων προήρθε από τις DeFi και Cefi, οι οποίες αθροιστικά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% του συνόλου.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την έρευνα, κατανέμονται σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και οι ερωτηθέντες εδρεύουν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες (35%). Ακολουθούν Λατινική Αμερική (29,7%), Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

Κάποια από τα ευρήματα φαίνονται λογικά να υπάρχουν, ενώ άλλα προκαλούν έκπληξη. Για παράδειγμα ένα από τα εντυπωσιακά ευρήματα είναι πως το 88% των εργαζομένων στη Web 3.0 οικονομία δουλεύει remote, δηλαδή εκτός γραφείου. Συνηθέστερα εκτός χώρας! Μόλις το 1,5% εργάζεται αποκλειστικά στα γραφεία της εταιρείας που πληρώνεται, ενώ το υπόλοιπο 10,6% μοιράζεται τη δουλειά στο γραφείο και το σπίτι.

Πεδίο δόξης λαμπρό για όσους έχουν τις γνώσεις και τη διάθεση να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο. Έχουν τη δυνατότητα να μένουν στην Ελλάδα και να εργάζονται σε κάποια εταιρεία του εξωτερικού, με τον ανάλογο μισθό βέβαια! Εδώ να διευκρινίσουμε πως παρά το χρηματιστηριακό τέλμα, η ανεργία στον χώρο είναι ουσιαστικά μηδέν. Για την ακρίβεια, η ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό είναι μεγαλύτερη της προσφοράς.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *